ابوالفضل ظهره‌وند در گفتگوی اختصاصی با تجارت‌ جهانی:
با پارادایم فکری قرآن می‌توان به رشد بالای 10 درصد رسید

0

تجارت‌ جهانی/احمدنژاد:‌‌ در چند سال اخیر، تحریم‌ها به یکی از چالشی‌ترین موضوع در زندگی روزمره ایرانیان تبدیل شده و تقریبا بحث گرانی‌ها، به این موضوع گره خورده است؛ با شروع به کار دولت چهاردهم، امیدها برای کاهش تحریم‌ها، افزایش یافته و در این میان چشم‌ها به برنامه‌های رییس جمهور پزشکیان، دوخته شده است. تجارت‌جهانی در گفتگویی با ابوالفضل ظهره‌وند ، سفیر پیشین ایران در ایتالیا ، نماینده فعلی مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به بررسی این موضوع می‌پردازد؛ ظهره‌وند پیش از این عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای نیز بوده است.

 اولویت اقتصادی دولت چهاردهم باید شامل چه مواردی باشد؟

اولویت دولت چهاردهم باید معیشت مردم و رسیدگی به مساله تورم باشد. همچنین ناترازی‌هایی که در حوزه بودجه کلان کشور وجود دارد اعم از کمبود بودجه‌های عمرانی که امروزه به معضل مهمی برای دولت تبدیل شده است. زمانی مشکلات رفع خواهد شد که نگاه درست و متفاوتی به مساله اقتصاد صورت گیرد.

همچنین طرحی روشن در مدیریت اقتصادی شکل گیرد که از آن پیروی کنند.

متاسفانه این طرح هنوز وجود ندارد و ما امیدواریم آقای پزشکیان بتوانند با رجوع به نیروهای شایسته در کشور به رفع اینگونه مشکلات بپردازند‌.

نقش تحریم ها را در اقتصاد چگونه ارزیابی می‌کنید؟آیا تمام مشکلات ما به تحریم‌ها بر می‌گردد؟

خیر، تمام مشکلات ما به تحریم ها باز نمی گردد.مشکلات در اثر ناکارآمدی در مدیریت ساختارهای کشور و کسانی که خود را با تحریم ها تطبیق میدهند،است. تحریم ها باعث شده است که برخی مسئولان، وضع موجود را حفظ کنند و از آن به نفع خود استفاده کنند. همچینی ناکارآمدی مدیریت خود را توسط تحریم‌ها توجیه کنند‌.فرشته ای بهتر از تحریم برای آقایون نداریم.در حالی که در نگاه درست انقلابی، تحریم باید تبدیل به فرصتی برای ارتقای ظرفیت های داخلی و توجه به بدنه اجتماعی در مشارکت برای اداره اقتصاد شود. اما متاسفانه چنین نگاهی وجود ندارد و بنابراین تحریم تبدیل به عامل توجیه کننده است، شده است.

 آیا بدون برداشته شدن تحریم‌ها می توان انتظار دست یابی به رشد اقتصاد ۸ درصدی که در قانون هفتم آمده را داشت؟

اگر قرار باشد مسیر توسعه ای را که غرب طی کرده، طی کنیم قطعا بایستی در روابط‌مان با غرب تجدید نظر کنیم و یک سری مسایل غرب را بپذیریم و از انقلاب دست برداریم. تازه ضمانتی ندارد که آیا ما به توسعه‌ای که آنها رسیدند می‌رسیم یا خیر؟

چرا که کشورهای دیگری که این الگو را انتخاب کردند به آن نرسیدند حتی ترکیه که ادعا دارد متحد غرب است و نه مصر و پاکستان موفق نشدند. تحولات خوب و درست غرب را نفی نمی‌کنیم ولی می‌شود از مسیرهای دیگری به رشد رسید‌. در آن صورت امکان رسیدن به رشد بالای ۱۰ درصد هم وجود دارد به شرطی که در  یک پارادایم فکری و معرفتی خاص یعنی تفکرات قرآنی دنبال شود. ضمن اینکه مساله حکومت اسلامی توسعه اقتصادی نیست، هدف توسعه انسانی است.

#تحریم #ابوالفضل_ظهره‌وند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطالب را از دست ندهید