در گفتگو با حامد مولانا، فعال اقتصادی مطرح شد؛ آواربردای از عملکرد ۲ سال اخیر مناطق آزاد چقدر طول میکشد؟ یکی از مدیران ارشد مناطق، از من ۵ میلیارد تومان پول برای پرداخت حقوق درخواست کرد!
تجارت جهانی/ مهلا احمد نژاد: انفعال و سقوط شاخصها در مناطق آزاد طی دو سال اخیر به یکی از معضلهای اساسی اقتصاد کشور تبدیل شده و راههای برونرفت از آن در دولت چهاردهم، موضوع حایز اهمیتی است. تجارت جهانی در گفتگویی اختصاصی با سید حامد حاجی مولانا، فعال اقتصادی و عمرانی، مدرس دانشگاه و عضو دوره چهارهم شورای شهر کیش به بررسی این موضوع می پردازد:
اخیرا پستی در شبکه ایکس منتشر کردید مبنی بر اینکه آوار برداری از عملکرد عبدالملکی، چند سال طول می کشد؛ در این باره بیشتر توضیح بدهید؟
هرگونه توسعهای که به اصول توسعه پایدار توجه نکند، محکوم به شکست است.
تجربه شخصی خود را به عنوان یک فعال اقتصادی بیان میکنم که در یک جلسه با مدیران مناطق آزاد، یکی از مدیران ارشد از بنده درخواست ۵ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق کارکنان داشتند.
این در حالی است که در همان جلسه، شعارهایی درباره جذب ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری مطرح شده است.تضاد میان این شعار های بزرگ و واقعیت های اقتصادی تنها موجب نا امیدی میشود و هیچ کمکی به توسعه نمیکند.
در ابتدای دولت جدید خواستار گفتگو های واقعی و مبتنی بر واقعیت هستیم تا به جای شعار های غیر واقعی، به توسعه پایدار و عملی پرداخته شود.
به نظر شما چه کسی باید دبیر مناطق آزاد شود تا کار آواربرداری سریعتر و بهتر انجام بگیرد؟
شرایط ایدهآل این است که بازگردیم به قانون اساسی حکمرانی بر مناطق آزاد که به شکل واقعی و آزاد انجام میشد، اما به دلیل محدودیت های قانون فعلی، این امر فعلا ممکن نیست.
متاسفانه در چهارچوب قانون فعلی تفاوت چندانی بین مناطق آزاد و مناطق دیگر وجود ندارد.
همکاری و تعامل بین ارکان های مختلف برای دستیابی به نتایج بهتر اهمیت ویژهای دارد.
برای موفقیت در این زمینه، لازم است فردی انتخاب شود که توانایی ارتباط مؤثر با وزارت اقتصاد، دولت و فعالان اقتصادی مناطق آزاد برقرار کند.
به عنوان مثال ارتباط آقای عبدالملکی با فعالان اقتصادی کیش تقریبا به حداقل رسید و ارتباط آقای سعید محمد با وزرات اقتصاد قطع بود، این موضوع مانع اصلی در پیشبرد کارها است.