چابهار- لوتوس؛پـلی که اوراسـیا را به اقیانوس هند می رساند
تجارت جهانی/ نیره دوخائی: دنیای امروز، دنیای تعریف مجراهای ترانزیتی جدید و تازه نفس است. مسیرهایی که زمان را کوتاه و هزینه ها را کاهش بدهد. چابهار یکی از بکرترین معبرهای ترانزیتی و لجستیکی در قرن بیست و یکم محسوب می شود. منطقه ای که دارای پیشینه ای تاریخی است اما با این حال، در دنیای مدرن امروز، حرفه های زیادی نیز برای گفتن دارد.
منطقه آزاد چابهار می تواند با همکاری منطقه آزاد لوتوس در آستراخان روسیه، کالاهای اوراسیایی را به اقیانوس هند و بازاری یک میلیارد و سیصد و هفتاد و پنج میلیون نفری برساند.
مسیر بمبئی، چابهار، انزلی، آستاراخان ، میانبری به صرفه و اقتصادی بجای سوئز محسوب میشود. چابهار در واقع تلاقی دو کریدور ترانزیتی بین المللی شمال-جنوب و شرق -غرب است که پتانسیل ژئوترانزیتی این نقطه از جهان را نشان می دهد؛ بی راه نیست که به چابهارِ همیشه بهار، چهارراه تجارت جهانی می گویند.
چابهار، آنچه خوبان دارند را یکجا دارد؛ چابهار آینده را با «فولاد مکران» «شرکت پتروشیمی مکران» ، فولاد سترگ، شهرفرودگاهی و یک ایستگاه راه آهن متصل به شبکه سراسری، متصور شوید. آنگاه است که اهمیت تنها منطقه اقیانوسی ایران بیش از پیش روشن می شود.چابهار ، آینده ی ترانزیتی اوراسیا و اقیانوس هند است.
نعمت الله ایزدی، سفیر پیشین ایران در روسیه معتقد است اگر طرف ایرانی در همکاری با روسیه برای ایجاد مناطق آزاد مشترک تمام جوانب را در نظر بگیرد، از این همکاری درآمد کسب میکند و ازسوی دیگر در منطقه آزادی همچون چابهار به دلیل موقعیت ژئوترانزیتی که دارد، اشتغال ایجاد خواهد شد. گفتوگوی تجارت جهانی با سفیر پیشین ایران در روسیه را در ادامه میخوانید: