بازیکن خارجی که کیفیت مطلوبی داشته باشد، بسته به پستش حدود ۸۰۰ هزار دلار قیمت دارد. اما بازیکنانی که به کشور وارد میشوند از نظر ارزش واقعی و کیفیت بعضا ۲۰ هزار دلار هم برایشان گران است. این اتفاق در فولاد خوزستان با دو بازیکن برزیلی رخ داد که هر کدام با مبلغ ۶۰۰ هزار
دلار در سال ۹۴ قرارداد بستند. همچنین در پرسپولیس با دو بازیکن برزیلی دیگر و یک بازیکن مقدونیهای رخ داد که حتی پایش را در تمرین نگذاشت و کل مبلغ قرارداد را دریافت کرد. در تراکتور سازی تبریز نیز چنین شد؛ این بازیکنان کیفیتی نداشتند و حتی اگر بازی هم میکردند تفاوتی نمیکرد. در واقع نمونههای داخلی آنها به مراتب ارزانتر وجود دارد.
در خصوص قرارداد مربیان خارجی ای پرحاشیه این سال ها چطور؟
برای مربیان نیز چنین امری تکرار شده است که، قرارداد ویلموتس با پایه ۷۰۰ هزار یورو، پنج برابر بالاتر بسته شده و در نتیجه با توجه به تمام شکست های مربی با آن قرارداد سنگین، کیروش توقع داشت با دو بار بردن تیم به جام جهانی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو دریافت کند که حق هم داشت. بار آخر نیز کـیروش را آوردند تا در جام جهانی آمریکا را ببریم، به انگلیس نبازیم یا باخت خفیف داشته باشیم. در حالی که این ارزیابی ها کاملا غلط از آب درآمد و هیچکس هیچگونه پاسخی حتی به مجلس ندارند.
جمع تمام این قراردادها برای مربیان و بازیکنان چه میزان ارزی را از کشور خارج میکند؟
جمع همـه اینها در یک فصل سبب خروج چیزی حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون خروج ارز از کشور میشود. گرچه در حال حاضر تعداد این مربیان خارجی کمتر شده است، اما برخلاف آنچه رهبری به طور مستقیم اشاره کردند، بار دیگر حضور مربیان خارجی در حال افزایش است. این قیمتگذاریهای زیر سایه فدراسیون ایران حتی باعث شده تا قیمت قراردادها برای ســایر کشورها نیز بالا برود.